Stijlvolle hoeden voor in de winter

2 min gelezen

Wonen in Nederland betekent dat je je warm moet kleden en voornamelijk tijdens de wintertijd. Veel mensen dragen sjaals, handschoenen en dikke jassen. Naast je lichaam moet ook je hoofd goed beschermd zijn tegen de kou en de Nederlandse harde wind. Een manier om je hoofd lekker warm te houden is door het te bedekken met een hippe hoed bijvoorbeeld. Lekker warm en tegelijkertijd ook stijlvol. Tegenwoordig zijn naast vrouwen hoeden ook steeds meer mannen hoeden te koop. Hoeden combineren met een mooie jacket en een trui zorgt ervoor dat jouw winter outfit comfortabel maar ook modieus eruit ziet.

Hoeden voor mannen

Tegenwoordig zie je niet veel mannen een hoed dragen. Hier zou eigenlijk een verandering in moeten komen, want mannen hoeden zijn namelijk erg stijlvol en uniek. Mannen met een hoed zien er mysterieus en zelfverzekerd uit. Een veel bekende soort hoed dat je wel mannen nog ziet dragen is de ‘’Fedora’’ en de ‘’Flat Cap’’. Dit soort hoeden zijn ideaal tijdens de winter. De materiaal wat voornamelijk bestaat uit wol zorgt ervoor dat je hoofd lekker warm wordt gehouden. Naast dat het je beschermd tegen de koud, mannen hoeden zijn leuk als accessoires die jouw casual look volledig zal afmaken.

Hoeden voor vrouwen

Onder de vrouwen zijn hoeden populairder dan onder de mannen. Dit is voornamelijk tijdens de zomertijd, waar alle vrouwen een tropische strand hoed dragen. Dit soort hoeden zijn ideaal om je hoofd te  beschermen tegen de zon. Jammer genoeg moeten wij in Nederland een hoed vinden die juist onze hoofd warm maakt. Een soort hoed dat nu erg in de mode is, is de schipperspet. Het is een erg stijlvolle hoed dat leuk te combineren is met een jacket en leuke laarsjes. Verder is de klassieke baret perfect om je een franse look te geven tijdens de cozy winter dagen.