Puzzelen is favoriet familievermaak  in de winter

2 min gelezen

Ben je zo’n actieveling die na school of het werk nog energie overheeft? Ieder zoekt dan zijn eigen vermaak. Wat voor weer of seizoen het ook is. Voor de één is het sporten. Binnen of buiten. Alleen of in teamverband. Voor de ander is het chill voor de beeldbuis of met een boek in een luie stoel. Er zijn veel vormen van vertier. En accenten verschuiven daarin. Vanwege een ander seizoen, een andere levensfase of ouder worden. Accenten verschuiven. In de winter blijven we graag binnen. Logisch. We zoeken elkaar op rond de eettafel om een spelletje te spelen of een legpuzzel 1000 stukjes neer te leggen. Kachel aan, lampen gedimd, wat lekkers op tafel en een familieavondje kan beginnen. 

Spelletje doen of een puzzel leggen als familieactiviteit

Zo kan een winterse avond gezelligheid en sfeer meebrengen. Wist je dat in veel huishoudens tijdens of na het kerstdiner tijd en ruimte wordt gemaakt om een spelletje te doen?  Het seizoen en de omstandigheden vragen erom. Er is rust en tijd voor elkaar. Alleen maar borrelen verveelt dan ook snel. Samen iets doen en toch een ongedwongen gesprek met elkaar aangaan, werkt vaak veel beter. Voordat de legpuzzel 2000 stukjes klaar is, kun je al helemaal op de hoogte zijn van andermans lief en leed. Net zo heilzaam als een sessie bij de psychotherapeut.

Stukjes leggen voor een blijvend mooi resultaat

Ja, de meeste puzzels worden nadat ze af zijn weer in de door geveegd. Om op zolder te wachten op een volgende keer. Maar een mooie houten puzzel volwassenen is te mooi om na al je inspanningen weer weg te leggen. Maak er een blijvend kunstwerk voor aan de muur van. Ga een wooden city puzzel kopen en er blijft meer over dan een gezellig avondje bezig zijn.